Politicienii au început cu stângul gestionarea crizei. În mod evident vor esua, dar oamenii încă spera…
Pandemia ridica probleme statelor naționale și organismelor internaționale. Nici o națiune nu câștiga. Trebuie sa fii naiv în politică ca să crezi într un razboi chinezo american, o obsesie foarte veche a lui Donald Trump!
Exista câștigători umani ai acestui război? Da, grupuri de putere non statale, trans naționale, marii jucători economici (dar doar cei mai mari jucători economici) și… deasupra tuturor, cei care controlează viata sociala la distanta: tehnologia informatiei. 
Toată lumea vorbește ce vom face când se termina. Întrebarea este când se termina? O noua epidemie este nu doar posibila, ci chiar probabila. Acestea sunt estimările OMS. Deci este posibil sa interacționam la distanta, sa trăim după reguli de prevenție, în sisteme politice cel puțin parțial militarizate, cata vreme sistemele politice nu vor scăpa frâiele. Doar informatic actuala situație poate fi monitorizata și controlata prin intervenții minime și prin acceptarea conflictelor locale care sa detensioneze situațiile prin utilizarea forței. 
Exista politicieni care înțeleg ca este examenul final al democrației, ca el vizează clasa politica și nu un partid sau altul? 
Acele națiuni care ii au sunt norocoase!!!
La noi, partidele concurente își adjudeca instituții centrale ale statului și lupta între liberali și social democrati ia forma ciocnirii între puterea executiva – Guvernul și puterea legislativa – Parlamentul. Va ajunge concurenta instituțională pentru salvarea economiei sa arunce tara în haos? 
Dacă PSD a dat semne ca înțelege și a făcut pași importanți spre solidaritate, Klaus Iohannis și PNL pare ca nu vor sa împartă nici o responsabilitate, deși ar fi primii interesați de colaborare. 

PNL nu poate reuși fără PSD, iar PSD respins de PNL rămâne doar cu șansa radicalizarii în 12lea ceas. Dar cel mai probabil este ca cele doua mari partide întrate la apa sa se lupte între ele și sa se tragă la fund.
Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis de nu înțelege? Este întrebarea cheie din politica românească. Din păcate, Guvernul Orban este cantitate neglijabila în aceasta ecuație!

Articolul precedentFemeie din Galați declarată decedată, este în viață, internată la Spitalul Județean Sf. Andrei
Articolul următor101 bolnavi de Covid-19 în Galați