În duelul dintre două echipe din subsolul clasamentului, pentru care fiecare punct contează enorm în economia luptei pentru menținerea în primul eșalon, Activ Prahova Ploiești și CSM Galați au terminat la egalitate 25-25, după ce la pauză fetele pregătite de Sanda Soare au condus cu 13-10. 

Începutul partidei a fost cu multe greșeli și puține goluri de ambele părți. CSM Galați s-a desprins la 6-3 în minutul 17. Ploieștiul a cerut time-out, apoi antrenorul Florin Ciupitu a decis să atace în 7 contra 6, lucru care a dat roade, însă faza defensivă nu a fost atât de precisă, astfel că CSM Galați a intrat cu 3 goluri avans la pauză, 13-10.

În debutul reprizei a doua Activ a schimbat sistemul defensiv, a trecut la 5+1, iar Ploieștiul a marcat de 4 ori la rând, preluând conducerea în minutul 36, scor 14-13. Alexandrina Soare a cerut time-out și a oprit iureșul ploieștencelor.

S-a mers cap la cap până la final, cu ambele echipe la conducere. În ultimul minut al meciului, ambele echipe au avut atacul victoriei, dar ploieșteanca Cristina Crețu a călcat semicercul, iar de cealaltă parte, Patricia Vizitiu a pătruns la semicerc dar n-a putut-o învinge pe Ana Maria Inculeț. Un egal echitabil după cum s-a disputat partida, dar care nu ajută niciuna dintre cele două echipe.

”Echipa noastră a muncit foarte mult în apărare, în condițiile în care Ploieștiul a beneficiat de atacuri de un minut și jumătate sau chiar două minute. Până la urmă e un punct câștigat, chiar dacă nu putem fi mulțumiți”, a spus Alexandrina Soare.

CSM Galați: Anghel, Caragea, Micu – Cioaric -7 goluri, Vizitiu -6, Andrița -3, Sheiko -3, Conache -3, Bokaric -2, Lopătaru -1, Marcu. Antrenor: Alexandrina Soare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati