Echipamente medicale noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Este o investiţie de 143.000 de lei din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat astăzi achiziţionarea unor echipamente noi destinate spitalului din Târgu Bujor. Investiţia face parte dintr-o serie destinată modernizării infrastructurii medicale din judeţ.

“Achiziţionăm echipamente medicale pentru toate unităţile medicale pe care le avem în subordine.  Am investit la spitalul din Târgu Bujor într-o staţie de oxigen performantă, care produce în permanenţă oxigen medical cu o puritate de 99%. Vechea staţie de oxigen era foarte mică în comparatie cu necesităţile spitalului, iar echipamentele erau uzate şi se defectau des. De această investiţie au mare nevoie pacienţii cu probleme respiratorii sau cei care au suferit o intervenţie chirurgicală. De asemenea, am dotat secţia de obstetrică-ginecologie cu un pat de naşteri modern. În plus, în câteva săptămâni un alt lot de echipamente medicale urmează să ajungă la unitatea medicală din Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Preţul de achiziţie al patului de naşteri a fost de 65.000 de lei, fondurile provenind din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, s-au achiziţionat până acum, cu 28.000 de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii, un electrocardiograf pentru camera de urgenţe, un nebulizator pentru pediatrie şi un analizator semiautomat de urină pentru laboratorul de analize medicale.

Articolul precedentÎn Centru, pietonii circulă alături de excavatoare printre gropi
Articolul următorStudenţii basarabeni, in memoriam Doina şi Ion Aldea Teodorovici