Echipa de volei feminin CSU Belor Galați va reveni în eşalonul de elită pe 27 octombrie

Fetele pregătite de Ileana Berdilă vor juca primul meci pe terenul finalistei Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj

Echipa de volei feminin CSU Belor Galați va reveni în eşalonul de elită pe 27 octombrie, când este programat primul joc din noua ediţie a Diviziei A1.

Nou-promovată, gruparea gălăţeană va juca pe terenul finalistei Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj. Pe teren propriu, fetele pregătite de Ileana Berdilă vor juca primul meci în jurul datei de 3 noiembrie, cu CSM Târgoviște.

În perioada care a trecut de la confirmarea promovării, CSU Belor a încercat să-şi alcătuiască un lot care să-i permită să facă faţă dificultăţii primei ligi, mult mai valoroasă în România decât eşaloanele inferioare. Astfel, gălăţencele au semnat cu patru jucătoare străine şi cu o româncă experimentată. Dintre acestea, Edina Selimovic (Bosnia și Hertegovina) şi Emilija Popjordanovska (Macedonia) n-au ajuns la Galaţi, fiind încă în aşteptarea vizelor. În schimb, Elitsa Barakova Kostadinova (Bulgaria), Sidney Wilson Page (SUA) și Beatrice Ramona Postea (ex-Dinamo) se antrenează cu echipa, care cuprinde în total zece jucătoare. Din lotul care a promovat au fost păstrate: Anamaria Berdilă, Adriana Dudnic, Violeta Stan, Corina Vasilie şi Ioana Ştefu.

Pe de altă parte, nu mai există riscul de retrogradare, aşa cum li s-a întâmplat gălăţencelor acum doi ani, pentru că două echipe, CSU Oradea și CSU Medicina Târgu Mureș, s-au retras din prima ligă încă înainte de start.

După cele două meciuri menţionate, programul CSU Galați continuă astfel: etapa a III-a, Penicilina Iași – CSU Galați; etapa a IV-a, CSU Galați – Știința Bacău; etapa a V-a, CSM Lugoj – CSU Galați; etapa a VI-a, CSU Galați – Dinamo; etapa a VII-a, CSM București – CSU Galați; etapa a VIII-a, U Cluj Napoca – CSU Galați; etapa a IX-a, CSU Galați – Agroland Timișoara.

Articolul precedentS-a urcat beat pe bicicletă şi a avut un accident mortal
Articolul următorTurneul internaţional de box „Centura de aur” începe astăzi, la Patinoarul din Galaţi