Echipa de robotică Thobor, de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, singura din judeţul Galați calificată la faza naţională a Campionatului Naţional de Robotică BRD First Tech Challenge România, s-a întors acasă cu două dintre cele mai importante premii, respectiv, locul I şi Trofeul Connect Award.

Thobor a participat anul acesta pentru a patra oară consecutiv la această competiţie, la care a câştigat de fiecare dată premii importante, care au pus Galaţiul şi Tecuciul pe harta celor mai buni elevi la robotică.

Echipa a desfăşurat numeroase activităţi în comunitate. Aş menţiona participarea la Conferința de Comunicări Științifice Studențești „Emil Ceangă”, organizată de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică Galați, de unde ne-am întors cu locul I. Şi aş adăuga un proiect cu mare impact, „Lecţii cu drona, #EducațieLaÎnălțime!”, unde, conform organizatorilor, evoluţia noastră a fost urmărită de peste 200 de profesori şi de peste 10.000 de elevi.

Echipa este formată din elevi de la clasa a IX-a până la a XII-a: Mihail Hanga, Amira Popa, Radu Epure, Alexandru Băducu, Robert Chiscop, Robert Popescu, Alex Borş, Beatrice Sevastre, Alexandru Rolea, Claudia Drăgan, Matei Drăguţu, Teodora Mazilu, Claudiu Borşan, Panaite Cristian. Lor li se adaugă voluntarii Mihai Irimia, Ionuţ Cimpoca, Marcello Oprea şi Roberto Iulian Donici.

Pe 18 septembrie se dă startul ediției a VI-a a Campionatului Naţional de Robotică BRD First Tech Challenge România. 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentIncident rutier fără victime cu unul dintre șoferii implicați aflat sub influența alcoolului
Articolul următorPrimul amical pentru Arcada Galați