Dunărea continuă să crească, vârful de viitură fiind aşteptat peste două zile

Dunărea continuă să crească la Galaţi, vârful de viitură fiind aşteptat peste două zile, conform estimărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

După ce marţi a atins cota de atenţie – 560 de centimetri, fluviul a crescut cu încă 12 centimetri, astfel că măsurătorile de miercuri indicau un nivel de 572 centimetri. În cursul nopţii de miercuri spre joi, prognozele estimează o creştere de circa 20 de centimetri. Astfel, vineri, când este prevăzut vârful de viitură, Dunărea ar putea depăşi la Galaţi cota de inundaţie – 600 de centimetri.

Apa a pătruns deja pe terasele aflate pe Faleza inferioară, iar pasarelele de acces către navele restaurant acostate la mal au fost inundate. La bac, în schimb, nivelul crescut al apei nu a generat probleme, cursele Galaţi – Tulcea desfăşurându-se după orarul normal.

Dunărea a atins un maxim istoric în iulie 2010, când nivelul fluviului, la Galaţi, a ajuns la 687 de centimetri. Minimul istoric înregistrat în zona Galaţi a fost înregistrat în 1921, când cota a fost de -45 de centimetri.

Articolul precedentStudenţii gălăţeni comemorează Mineriada din 13-15 iunie 1990
Articolul următorRoaming involuntar, cu Moldova şi Ucraina, în 18 localităţi gălăţene