Două creșe vor fi construite în orașul Galați în cadrul unei investiții a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Miercuri, 20 octombrie, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Galați au fost adoptate hotărârile de cedare a terenurilor pe care vor fi construite cele două instituții.

Creșeele vor fi construite pe strada Brăilei nr.184 (pentru 40 de copii) și pe strada Feroviarilor nr. 20 A (pentru 110 copii). Mai exact, creșele se vor construi în curtea Școlii nr.1 (str. Brăilei nr.184) și în cartierul Micro 13 (zona blocurilor ANL).

Cele două proiecte, care au primit votul consilierilor locali, presupun predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a amplasamentelor şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivelor de investiţii.

Consiliul Local Galaţi se obligă să asigure suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului. În același timp, Consiliul Local Galați va asigura finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi și se obligă ca după predarea amplasamentelor şi a obiectivelor realizate, să menţină destinaţia acestora şi să le întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat construcția a 138 de creșe, la nivel național, cu finanțare asigurată din bugetul propriu.

Sursa: Realitatea de Galati