Două cămine de bătrâni din municipiul Galați vor fi reabilitate cu fonduri europene, obținute de municipalitate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Primăria a semnat deja contractele de finanțare pentru reabilitarea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale (strada Domnească nr. 160) și a Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” (strada Domnească nr. 160A).

Valoarea proiectului „Reabilitare termică și creșterea performanței energetice a clădirilor Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați” este de 6.421.045,25 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt în valoare de 4.455.848,61 lei. Al doilea proiect – „Creșterea performanței energetice la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfântul Spiridon” – este în valoare de 4.000.293,38 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt de 3.934.291,01 lei.

La Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale va fi înființat și dotat un corp nou de clădire, care va permite creșterea numărului de beneficiari instituționalizați. Bolnavii cronici somatici, cazați permanent în Centru, vor beneficia, în urma reabilitării, de tratamente medicale și de recuperare – kinetoterapie, masaj, consiliere socială și psihologică, precum și de activități de ergoterapie.

În prezent, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale, sunt ocupate 98 de locuri dintr-un total de 108. Totodată, din cele 30 de locuri destinate persoanelor care suferă de Alzheimer sunt ocupate 26 de locuri.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” sunt prevăzute, printre altele, lucrări de: termoizolare și hidroizolare a terasei, planșeelor şi pereților exteriori, termoizolare a conductelor de distribuție a agentului termic, înlocuire a cazanelor și echipamentelor de la centrala termică, înlocuirea instalației sanitare deteriorate, lucrări la rețelele electrice, instalațiile termice și sanitare.

La Căminul „Sfântul Spiridon” sunt cazate, în momentul de față, 140 de persoane, în condițiile în care capacitatea unității este de 160 de locuri.

Articolul precedentFotbaliştii de la Oțelul au câștigat primul amical al verii
Articolul următorAutoturismul unui brăilean a fost distrus de un plop doborât de furtună