Politia rutiera

Două accidente cu victime, din cauza unor șoferi băuți. Într-un interval scurt, polițiștii au găsit, în trafic, 14 șoferi în stare de ebrietate. 

Două accidente rutiere soldate cu rănirea unor persoane nevinovate au avut loc într-o singură zi, în Galaţi. Motivul, același, conducători auto care băuseră bine înainte de a conduce. Într-un interval scurt, numai poliţiştii rutieri au depistat, în trafic, 14 şoferi în stare de ebrietate.

A intrat în șanț, în gard și într-un pieton 

La Priponeşti, vinovatul a fost un tânăr şofer de 20 de ani, care conducea maşina pe un drum comunal. La un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ, iar mai apoi în gardul unei case, lovind un bărbat de 69 de ani, aflat în zona respectivă. Ulterior, maşina a acroşat şi un alt autoturism, parcat, pe care l-a aruncat în şanţul de pe sensul opus.

Bărbatul rănit a ajuns în spital, poliţiştii stabilind că tânărul de la volan avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,47 la mie.

Două victime dintr-o lovitură

La Rădeşti, un alt șofer băut a făcut două victme, tot pe un drum comunal.

Bărbatul de 48 de ani a pierdut controlul direcţiei într-un viraj la dreapta şi a lovit frontal o maşină care venea din sens opus.

Doi tineri din acest autoturism, şoferul de 18 ani şi un pasager de 20 de ani, au fost răniţi. Şi de data aceasta, poliţiştii au dovedit că şoferul responsabil de impact avea o alcoolemie de 0,55 la mie în aerul expirat.

În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii Serviciului Rutier au raportat 14 șoferi băuți, în urma constatărilor făcute în şapte zile, în traficul din tot judeţul. Zece dintre şoferii depistaţi băuţi au avut alcoolemii destul de mici cât să scape cu amenzi şi cu suspendarea permisului de conducere. Patru dintre ei, însă, au sărit de limita penală şi sunt cercetaţi.

Articolul precedentI s-a făcut rău și a intrat cu mașina într-un stâlp de pe Faleză
Articolul următorCertificate de competență profesională false descoperite la frontieră