Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” va primi noi dotări, în valoare de  peste 2,3 milioane lei, potrivit conducerii Consiliului judeţean Galaţi. La ultima rectificare bugetară s-a aprobat achiziţia a 37 de echipamente medicale.

Acestora li se adaugă trei instalaţii pentru blocul alimentar, două echipamente pentru funcţionarea reţelei informatice şi un dispozitiv pentru spălătorie.

Lista dispozitivelor necesare a fost alcătuită de medici

“Este doar o etapă din cadrul programului de dotare a unităţilor medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Lista dispozitivelor medicale care vor fi achiziţionate a fost întocmită de către medicii din cadrul unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei, vor fi cumpărate dozimetre, un dermatoscop, o linie endoscopică urologică, aparate de electroterapie şi terapie cu ultrasunete.

Din necesar nu lipsesc  mese ginecologice, lampă scialitică, sterilizator cu staţie de osmoză inversă, agitator trombocite şi un aspirator chirurgical.

De asemenea, se vor achiziţiona şi un electrocardiograf, un defibrilator şi un cardiotocograf.

Ce secţii vor beneficia de noile dotări

Echipamentele medicale vor ajunge la Endocrinologie, Chirurgie II, Dermatologie, Obstetrică Ginecologie, Cardiologie, Balneofizioterapie, Blocul Operator, Radioterapie, Compartimentul de Dializă, Compartimentul Transfuzii şi la cel de Sterilizare. Unele sunt destinate laboratorului de analize medicale. Se va depune, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, un proiect pentru acoperirea cheltuielilor, de 5.040.293 de lei, făcute din fonduri proprii pentru extinderea secţiei de Radioterapie.

“Dacă vom reuşi să obţinem bani europeni şi pentru acest proiect, suma  din bugetul propriu care va fi economisită va fi investită pentru dotarea suplimentară a spitalelor. Principalul obiectiv este achiziţionarea unui computer tomograf de ultimă generaţie pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

 

Articolul precedentStaţia electrică de la Smârdan se va moderniza cu 23 milioane de euro
Articolul următorTrei accidente de muncă mortale în șase luni la Galați