Doi gălăţeni i-au furat 500.000 de lei unui afacerist brăilean

Doi gălăţeni i-au furat 500.000 de lei unui afacerist brăilean, după ce i-au spart maşina, parcată în apropierea locuinţei acestuia.

Jaful a fost anunţat de omul de afaceri prin 112, în cursul dimineţii de luni. Câteva ore mai târziu, cei doi hoţi au fost identificaţi şi depistaţi pe raza municipiului Galaţi. Conform poliţiştilor, cei doi gălăţeni au venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, în jurul orei 8,00. Una dintre maşini a fost folosită la comiterea faptei, apoi a fost abandonată pe o stradă din oraş. Cei doi gălăţeni, cu vârste de 45 şi 46 de ani, s-au întors acasă cu cel de-al doilea autoturism. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că ambele plăcuţele de înmatriculare folosite figurează ca aparţinând altor autoturisme.

Scena furtului a fost înregistrată de o cameră de supraveghere. Pe imagini se observă cum doi bărbaţi se îndreaptă în fugă spre un autoturism staţionat pe o stradă din cartierul Lacu-Dulce, îi sparg geamul din spate, iau două genţi, iar apoi se duc către o altă maşină cu care pleacă. Geamul autoturismului a fost spart cu tocul unui pistol, la faţa locului fiind găsite şi trei cartuşe nepercutate.

Gălăţenii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Cei doi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat parţial, aproximativ jumătate din suma furată. Omul de afaceri are o firmă de distribuţie a ţigărilor, iar banii furaţi reprezentau încasările firmei.