Prezenţa de spirit a jandarmilor a prevenit un posibil conflict cu urmări grave, iar doi minori, ambii în vârstă de 17 ani, s-au ales cu dosar penal. Totul a pornit de la o ameninţare făcută prin telefon.

Joi, 02 decembrie 2021, la ora 11.20, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi, în timp ce patrula pe strada Lunca Siretului, a observat un bărbat care încerca să smulgă o ţeavă metalică dintr-un gard. Persoana în cauză a sesizat că se apropie un echipaj de jandarmerie şi a aruncat în vegetaţia din zonă un obiect pe care îl avea în buzunar.

Jandarmii l-au legitimat pe tânărul de 17 ani şi locuieşte în Galaţi și când l-au întrebat care era motivul pentru care încearca să smulgă ţeava metalică din gard, acesta a declarat că urmează să se întâlnească cu un cunoscut pentru a se bate, deoarce cu o zi înainte i-a ameninţat prietena, iar pe el l-a ameninţat că îl va tăia. În zonă jandarmii au găsit un cuţit cu lama de 15 cm, despre care tânărul a precizat că îl avea asupra lui pentru a se apăra, întrucât nu ştia cum va evolua conflictul.

În timp ce jandarmii discutau cu acesta, la faţa locului a apărut o a doua persoană, fratele celui cu care tânărul urma să se întâlnească pentru a-şi rezolva disputa, prin violenţă. La controlul corporal efectuat asupra acestuia din urmă, în buzunarul de la geacă a fost găsit un briceag cu lama de 10 cm, despre care acesta a precizat că îl purta asupra lui deoarece intenţiona să se bată cu persoana oprită de jandarmi, întrucât fratele său nu a putut să vină personal.

Cele două persoane, ambele în vârstă de 17 ani, au fost conduse la sediul poliţiei unde jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvărşirea infracţiunii de ameninţare şi port fără drept de obiecte periculoase. Cercetările sunt continuate de către polițiștii gălățeni.

Sursa: Realitatea de Galati