Documente false descoperite la frontiera gălăţeană

Două documente false au fost descoperite de poliţişti la frontiera gălăţeană, în ultimele zile, asupra unor şoferi care voiau să intre în România.

Primul caz s-a consemnat la Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, în timpul formalităţilor de control pentru intrarea în ţară. Un bărbat în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetățenie, română şi ucraineană, conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor Mercedes şi o remorcă Schwarzmuller. La control, bărbatul a prezentat un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri, care s-a dovedit a fi fals. Transportatorul a declarat că a obținut certificatul în schimbul sumei de 50 de euro, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte.

În acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria. Având suspiciuni cu privire la documentele autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Articolul precedentAmbulatoriul Spitalului de Copii va fi modernizat cu bani europeni
Articolul următorS-a certat cu mama şi a fugit la mall, fiind găsită de poliţişti