Documentaţia pentru drumul expres Galaţi – Brăila a fost finalizată

Documentaţia pentru drumul expres Galaţi – Brăila a fost a fost finalizată şi trimisă Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru validare.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, vineri, că a trimis către ANAP documentaţia pentru construcţia şoselei. CNAIR a precizat că, după finalizarea acestei etape, contractul pentru proiectare şi execuţie va fi postat pe SEAP, pentru ofertare.

Obiectul contractului de achiziţie publică „Proiectare şi Execuţie Drum Expres Brăila – Galaţi” îl reprezintă realizarea unei şosele moderne între cele două oraşe, în lungime de 11 km. Durata contractului este de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minimum cinci ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la 10 ani.

Primul studiu de fezabilitate pentru drumul expres Galaţi – Brăila a fost realizat în anul 2008. În intervalul scurs de atunci, s-au mai realizat diverse alte studii şi proiecte, dar toate au rămas la nivel de intenţie. Şoseaua face parte din drumul expres Bacău – Focşani – Brăila – Galaţi – Giurgiuleşti, cuprinsă în Masterplan, cu termen de finalizare 2024.

Articolul precedentMarius Humelnicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor
Articolul următorSlobozia Corni – primul sat gălățean care rămâne fără porci