Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit o carte de identitate cu însemnele autorităților din  România, ascunsă în borseta unui bărbat din Republica Moldova.

În data de 17 martie a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autocar, cetățeanul din R. Moldova, B.R., în vârstă de 42 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, polițiștii de frontieră descoperind, ascunsă într-o borsetă ce aparținea bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră gălățeni au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, B.R. a declarat că a procurat cartea de identitate în cauză prin intermediului unei persoane cunoscute prin intermediul rețelelor de socializare, în schimbul sumei de 100 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Olandei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

ImagineImagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentComedia ”Pasagerii” în această seară pe Scena Teatrului Fani Tardini
Articolul următorBilanț coronavirus 18 martie: 6.174 de cazuri noi și 90 de decese