CSM Arcada Galați a ratat primul trofeu al sezonului după ce au cedat finala SuperCupei cu 2-3, în jocul cu cei de la Dinamo București. Finala SuperCupei, disputată în Sala Polivalentă din Constanța. Meciul a fost unul de nivel înalt, dramatic, iar Florian, folosit titular pe toată durata partidei si a contribuit decisiv la victoria echipei dinamoviste împotriva campioanei din ultimii 4 ani. La turneul final al competiției au fost prezente echipele clasate pe primele 4 locuri in sezonul trecut – CSM Arcada Galați – echipa campioană, Dinamo București, Steaua București și SCM U Craiova. In semifinale Dinamo Bucuresti a trecut cu 3-0 de Steaua Bucuresti, iar CSM Arcada Galați a învins cu 3-2 pe SCM U Craiova.

Dinamo a deschis meciul cu un set câștigat cu scorul 25-23. Gălățenii au replicat în parțialul secund cu o victorie în oglindă, 25-23. Setul trei s-a decis după prelungiri, Dinamo s-a impus cu 27-25, aceeași desfășurare având și setul patru, parțial câștigat de gălățeni cu scorul 28-26. Gălățenii au salvat trei mingi de meci Smits a anulat prima minge de trofeu, Magdaș, cu un serviciu as, a facilitat prima minge de set pentru CSM Arcada la 26-25, tot Magdaș cu un serviciu în fileu a readus egalitatea pe tabelă, în finalul setului Marian Bala cu două puncte consecutive a trimis meciul în prelungiri.

Formația bucureșteană a început mai bine în decisiv, a condus 9-4. Marian Bala cu un serviciu as a dat tonul revenirii la 9-6, Sobirov și-a apropiat echipa la 9-7. Danezul OKM a irosit o primă șansă de egalare la 10-9, iar Bala, cu un blocaj, a refăcut egalitatea la 12. În finalul setului decisiv campionii au salvat două mingi de meci, Sobirov, cu blocajul, a anihilat două mingi consecutive de trofeu, 14-14, 15-15. Jocul s-a închis la 17-15 după un atac afară al gălățenilor.

Peste o săptămână, pe 5 octombrie, CSM Arcada Galați va debuta în sezonul 2022-23 al preliminariilor CEV Champions League pe terenul campioanei Bulgariei, VC Hebar Pazardzhik.

foto: Sportul-Ilustrat

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentA plecat la școală, dar n-a mai ajuns la cursuri. A fost văzută în zona gării din Galați, dar nu a ajuns la domiciliu
Articolul următorBaschetbaliștii de la CSM Galați au fost aproape de a produce surpriza în meciul cu Dinamo București