Din ce în ce mai mulţi gălăţeni ajung la medic, cu viroze respiratorii şi pneumonii

2.499 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze, iar 206 cu pneumonii

Din ce în ce mai mulţi gălăţeni ajung la medic, cu viroze respiratorii şi pneumonii, relevă datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Conform cifrelor făcute publice, 2.499 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze, în ultima săptămână de monitorizare, cu 491 mai mulţi decât în urmă cu două săptămâni. Dintre cei care s-au prezentat la medic, 84 au necesitat internarea. Categoria de vârstă cea mai afectată a fost cea a copiilor cu vârste între 5 şi 14 ani, unde au fost raportate 782 de cazuri.

Şi numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu pneumonii a crescut, de la 173, în urmă cu două săptămâni, la 206, în ultima săptămână. Cei mai afectaţi au fost copiii de până la un an, categorie de vârstă unde au fost înregistrate 60 de cazuri. Conform DSP, 85 de gălăţeni au avut nevoie de internare din cauza pneumoniilor.

Purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, a anunţat şi faptul că 17.083 de gălăţeni au fost imunizaţi gratuit împotriva gripei. Pentru acest sezon rece, Ministerul Sănătăţii a trimis în judeţul Galaţi 36.420 de doze de vaccin antigripal.

Articolul precedentUn grup infracţional, acuzat de înşelăciune şi spălare de bani, a ajuns în arest
Articolul următorMaşină distrusă de flăcări, în urma unui scurtcircuit determinat de un impact