Din 22 ianuarie, un aviz comun pentru obţinerea autorizaţiei de construire. La Galaţi se  simplifică procedurile de acordare a documentaţiilor necesare în construcţii.

În 2018, s-a introdus posibilitatea depunerii on-line a documentelor necesare obţinerii certificatului de urbanism. Acum urmează să se lanseze serviciul de „Aviz Comun”. Prin acesta, municipalitatea vrea să simplifice obţinerea autorizaţiilor de construcţie.

La nivelul municipalității a fost înființată şi Comisia de Aviz Comun. Aceasta va analiza documentele depuse de solicitant. Apoi, va obține în numele acestuia avizele/acordurile cerute, prin certificatul de urbanism, pentru autorizației de construire.

Comisia de Aviz Comun se va întruni în fiecare joi

Obținerea Avizului Comun va deveni funcțională începând din data de 22 ianuarie 2019.  Comisia de Aviz Comun se va întruni, săptămânal, în fiecare zi de joi, începând din data de 31 ianuarie 2019. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult sistemul, din mai 2019, Avizul Comun va putea fi obținut și electronic. Municipalitatea va pune la dispoziția cetățenilor și investitorilor o platformă on-line în acest scop.

În anul 2018, la nivelul municipiului Galaţi, prin instituţia Arhitect Şef, s-au emis sensibil mai multe autorizații de construire/desființare comparativ cu anul 2017. Mai exact, anul trecut au fost eliberate 2.235 de certificate de urbanism, cu 276 mai multe ca în 2017. Tot anul trecut, au fost eliberate 1.150 de autorizațiile de construire/desființare, cu 264 mai multe decât în anul precedent. La acestea se adaugă 1.034 avize de specialitate.

Documentul ar putea fi eliberat în 15 zile

„La programul obişnuit cu publicul (marţi, miercuri şi joi dimineaţă) vom primi cererile ale cetăţenilor şi ale agenţilor economici, iar ele vor intra în discuţia comisiei care se va întruni în fiecare joi. Ne dorim ca Avizul Comun, ca însumare a tuturor avizelor care sunt necesare, să fie eliberat în cel mult 15 zile, cel puţin pentru proiectele uzuale, faţă de cel puţin două, trei luni cât durează în prezent. Dar mai este o chestiune, odată cu această Comisie de Aviz Comun, când ne putem aduna la o masă cu toţii, putem să discutăm problemele mai complicate şi să găsim mai rapid o soluţie”, a precizat arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Horia Buhociu.
Eliberarea Avizului Comun se va face direct către solicitant sau, pe bază de procură notarială, persoanei desemnate. De asemenea, taxele pentru toate avizele și acordurile care se solicită vor fi încasate la Casieria Primăriei municipiului Galați.

Articolul precedentDouă troleibuze noi se află în probe pe străzile Galaţiului
Articolul următorVictorii cu 13-1 şi 15-1 în ultimele meciuri cu Sportul Studenţesc