Deşi abonamentele sunt valabile până pe 10, iar s-au format cozi în oraş, la toate punctele de distribuire a documentelor de călătorie. 

Transurb a prelungit, până pe 10 februarie, valabilitatea abonamentelor pentru elevi şi studenţi, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 de lei brut/lună.

Cu toate acestea, la casele de bilete ale operatorului de transport s-au format, pe 1 februarie, cozi.

I-am întrebat pe câţiva dintre cei care aşteptau la cozi pentru abonamente dacă ştiu despre măsura luată de Transurb care le permite să nu stea la coadă din prima zi a lunii. Unii dintre cetăţeni au spus că nu ştiau despre prelungire. Alţii au explicat că nu se încadrează în plafonul de venit stabilit de Transurb, adică au pensii mai mari de 1.900 de lei. „Stau ca să scap de-o grijă! Ori pe 1 februarie ori pe 10, tot aia e!”, ne-au răspuns unii.

De ce nu se pot da abonamente pe o perioadă mai lungă

Oamenii sunt nemulţumiţi fiindcă trebuie să stea în fiecare lună la coadă şi nu înţeleg de ce nu-şi pot lua abonament pe mai multe luni.

Autorităţile au luat această măsură pentru că Hotărârea Consiliului Local nr. 74 din 15.02.2018, pe baza căreia se acordă facilităţi în transportul public local, este valabilă până la aprobarea bugetului companiei pentru anul 2019.

Data aprobării noului buget nu poate fi determinată, depinzând de aprobarea bugetului local, care, la rându-i, depinde de cel naţional. De aceea, Transurb nu poate acorda abonamente pe mai mult de o lună. La fel s-a făcut şi anul trecut, facilităţile fiind votate de Consiliul Local în luna februarie, cu aplicabilitate din luna martie.

Articolul precedentGripa a mai făcut o victimă în Galați, o femeie şi-a pierdut viaţa
Articolul următorAmendă de opt ori mai mare decât valoarea ţigărilor de contrabandă