Descoperit la frontieră cu document fals pentru transportul internațional. Un ucrainean care încerca să treacă frontiera cu TIR-ul, a fost găsit cu acte false. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier s-a prezentat cetățeanul ucrainean H.P., de 32 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Renault și o remorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare. S-a constatat că documentul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut certificatul în cauză de la o firmă din Odessa și nu știa că acesta nu este autentic.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.  La finalizare, urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentPeste 66 de milioane de lei, pentru modernizarea unui drum care străbate județul
Articolul următorPeşte fără documente legale, descoperit de polițiștii de frontieră gălățeni