Defilarea cu torţe, cel mai spectaculos moment al Zilei Naţionale

Sute de gălăţeni au înfruntat frigul pentru a-i urmări pe militari pe traseul de la Inelul de Rocadă la Monumentul Regimentului 11 Siret

Defilarea cu torţe, desfăşurată sâmbătă seara, a fost cel mai spectaculos moment al manifestărilor gălăţene de Ziua Naţională.

La eveniment au fost prezenţi sute de gălăţeni, care au înfruntat frigul pentru a-i urmări pe militari pe traseul de la Inelul de Rocadă la Monumentul Regimentului 11 Siret. Ritualul retragerii cu torţe reprezintă rememorarea retragerii victorioase a armatei de pe câmpul de luptă.

După aprinderea torţelor, militarii au pornit în marş, pe muzică, în ritmul impus de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Când soldaţii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” au început să cânte „Treceţi batalioane române Carpaţii!”, strada Brăilei a izbucnit în urale şi aplauze.

Cu tricolor prins în piept sau cu steguleţe în mâini, sutele de gălăţeni prezenţi au început să cânte la unison cu militarii şi să le urmeze marşul în cadenţă. Oamenii i-au urmat pe soldaţi timp de aproximativ o jumătate de oră, până la punctul final al traseului, în apropierea Parcului „Viva”.

Articolul precedentMilitarii gălăţeni au sosit la Alba-Iulia şi au încheiat Maratonul Unirii
Articolul următorVoleibaliştii de la CSM Arcada Galaţi, al treilea pas greşit