De ziua lui Eminescu, recital de poezie “Porni Luceafărul” pe scena Dramaticului, cu participarea extraordinară a actorului Stelian Preda. 

Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați găzduiește RECITALUL DE POEZIE “PORNI LUCEAFĂRUL”, dedicat poetului național Mihai Eminescu la 169 de ani de la naștere.

Recitalul se bucură de participarea extraordinară a actorului și regizorului STELIAN PREDA, care va susține un moment artistic de ținută.

Gălăţenii sunt aşteptaţi marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic. Intrarea va fi liberă.

Poetul naţional a avut o relaţie specială cu teatrul gălăţean

“Este o bucurie și o onoare pentru teatrul nostru să devină spațiul de celebrare a marelui Mihai Eminescu, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa. Nu trebuie să uităm că Eminescu a avut o relație specială cu teatrul gălățean, în vremurile în care Fani Tardini clădea aici o trupă profesionistă de actori, punând bazele Dramaticului de astăzi. Invităm gălățenii la această sărbătoare a poeziei, care le va prilejui întâlnirea cu Stelian Preda, unul dintre actorii importanți ai teatrului românesc, care l-au jucat cu mare succes pe poetul național”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.

Invitații speciali ai serii sunt ILIE ZANFIR, directorul Bibliotecii Județene “V. A. Urechia” din Galați, și CEZAR AMARIEI, jurnalist și scriitor.

Prezentatorul evenimentului va fi LUIZA MARIA APOSTOLACHE, elevă a Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați.

 

Stelian Preda, actor şi regizor cu o carieră impresionantă

Stelian Preda, actor și regizor cu o carieră de peste 50 de ani, a interpretat peste 200 de roluri în teatru, film și TV. A absolvit, în 1959, Institutul de Artă Cinematografică și a fost coleg cu Florin Piersic, Leopoldina Bălănuță, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu și Adela Mărculescu. A jucat pe scena teatrelor din Botoșani și Bacău, pe care le-a și condus, și a participat la numeroase turnee în România și în Europa, toate cu deosebite aprecieri din partea criticii. Printre rolurile sale memorabile se numără Mihai Eminescu, în spectacolul „Porni Luceafărul”.

Articolul precedentHocheiştii gălăţeni revin astăzi în competiţie cu un meci împotriva Stelei
Articolul următorBaschetbaliștii de la CSM Galați s-au calificat în turneul pentru locurile 7-12