De luni, 17 decembrie, vor circula în Galaţi mai puţine autobuze. Gălăţenii de pe multe trasee importante vor avea de aşteptat mai mult în staţii, iar unele trasee sunt desfiinţate. 

Programul de transport, modificat la cererea operatorului, cu acordul consilierilor

Intră în vigoare modificările programului de transport al Transurb, prin care, pe şapte trasee importante din oraş, va fi redus numărul autobuzelor.

Alte două trasee, autobuzul 14 şi tramvaiul 41, vor fi desfiinţate. Aceste modificări au fost aprobate, la solicitarea Transurb, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 6 decembrie 2018.

Un comunicat remis de Primăria municipiului Galați informează că, în urma solicitării operatorului public de transport Transurb SA, începând cu data de 17 decembrie, programul de transport în comun va fi modificat.

Astfel, traseul de autobuz 14 (Micro 40 – Drumul de Centură – Micro 19) și traseul de tramvai 41 (Micro 40 – ArcelorMittal SA) vor fi desființate. Motivul invocat este numărul foarte mic de călători și, implicit, încasările extrem de reduse din biletele vândute.

La oamenii din Campusul social din Micro 17 nu s-a gândit nimeni

Într-o adresă înaintată Primăriei, Transurb precizează că desființarea traseului de autobuz 14 este motivată „și de faptul că se vor demara lucrările de amenajare a drumului de centură”.

Traseul de tramvai 41 „nu își justifică funcționalitatea, întrucât gradul de încărcare este sub 2 la sută”.
Singurul autobuz care trecea până acum, o dată pe oră, pe la blocurile ANL din Micro 17, de pe drumul de centură, era 14. Acolo, în campusul social ridicat de fostul primar, Marius Stan, după modelul de la Constanţa al lui Radu Mazăre, locuiesc sute de oameni. Probabil că nimeni nu s-a gândit la ei când s-a decis desfiinţarea traseului 14.

Pentru ca gălăţenii de acolo să ajungă cu transportul public undeva în oraş, trebuie să meargă pe jos până la cea mai apropiată staţie a lui 28 – asta, pentru a merge spre mall-ul de pe Coşbuc sau în Micro 19, la capătul troleului.

Pentru orice altă direcţie, singura soluţie este să meargă pe jos circa 20-25 de minute, în funcţie de vârstă şi putere, până la capătul lui 9, în Ţiglina 3, sau la Spitalul Judeţean.

Frecvenţa în staţii, redusă pentru autobuzele de pe şapte trasee

Conform comunicatului Primăriei, numărul curselor pentru traseele de autobuz 11, 13, 18, 26, 28, 31 și 105 va fi redus. Cu excepţia traseelor 13 şi 31, care vor circula din oră în oră, inclusiv în zilele nelucrătoare, celelalte vor sosi în staţii, pe durata zilei, la un interval situat  între 8 şi 20 de minute (traseul 11), 16 şi 24 minute (traseul 18), 12 şi 35 minute (traseul 26), 13 şi 17 minute (traseul 28), 10 şi 13 minute (traseul 105).

Capătul traseului de autobuz 30 (Piața Centrală – Borcan/calea de acces spre Poarta Sud  ArcelorMittal SA) va fi mutat din Piața Centrală în Micro 19, informează comunicatul Primăriei, fiind asigurate șase curse pe zi, dus-întors.

În momentul de față, Transurb dispune de 109 autobuze, 24 de troleibuze și 44 de vagoane de tramvai active. În condiţiile în care, exceptând troleibuzele, parcul auto al Transurb este mult îmbătrânit, aşteptarea gălăţenilor în staţii este de aşteptat să fie mult mai lungă decât s-a anunţat oficial.

Articolul precedentO nouă înfrângere surprinzătoare pentru voleibaliştii de la CSM Arcada
Articolul următorCristian Ciocan a câștigat prin KO în fața unui pugilist neînvins