Dare de mită, contrabandă şi conducere fără permis, la frontieră

Inculpatul i-a pus agentului de poliţie suma de 125 de euro în buzunarul din portiera dreapta faţă a autospecialei de serviciu

Dare de mită, contrabandă şi conducere fără permis sunt cele trei infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată un cetăţean străin, depistat la vama Oancea.

Pe data de 28 martie 2018, bărbatul a fost depistat în trafic având asupra sa 24 de cartoane de ţigarete netimbrate, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Pentru a nu i se întocmi proces-verbal de contravenţie, inculpatul i-a pus agentului de poliţie suma de 125 de euro în buzunarul din portiera dreapta faţă a autospecialei de serviciu.

Ofiţerul, angajat al Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie. În urma verificării documentelor, a rezultat şi faptul că inculpatului îi fusese reţinut permisul de conducere, în judeţul Călăraşi, iar dovada de circulaţie expirase pe 19 martie.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat mai multe acte procedurale în cauză. În urma acestora, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului R.I. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentTrei tineri bănuiţi de tâlhărie, reţinuţi de poliţişti
Articolul următorSanjeev Gupta, noul proprietar al Combinatului gălăţean, a intrat în afaceri vânzând biciclete