Cunoscut medic din Galaţi, agresat într-o clinică privată

Un cunoscut medic ginecolog din Galaţi a fost agresat într-o clinică privată din oraş, de soţul unei paciente, nemulţumit că a fost dat afară din cabinet.

În imaginile publicate marți seară pe Facebook apare un bărbat îmbrăcat în negru care îl împinge violent pe medic. Acesta este surprins și cade, lovindu-se cu capul de un birou, iar agresorul continuă să gesticuleze și să se poarte amenințător.

Agresiunea s-a produs în urmă cu două săptămâni. Deşi iniţial a ezitat, medicul a decis totuşi să facă publică înregistrarea video, pentru a trage un semnal de alarmă. „Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acțiunea penală, este necesară și o conștientizare a unor asemenea situații de către toți colegii (…). Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienți, ajungându-se și la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, a scris medicul Costache Botezatu, pe pagina sa de Facebook.

Conform fiului medicului, incidentul a avut loc după ce agresorul a cerut pentru partenera sa o consultație fără programare. Deși inițial a acceptat, tonul violent și amenințările bărbatului l-au determinat pe medic iasă din cabinet. „Individul s-a prezentat cu partenera lui și a cerut un consult peste programările din acea zi. Și individul, și partenera lui au avut un comportament recalcitrant încă de când au intrat în cabinet. Tatăl meu, având și acordul partenerei individului, i-a permis acestuia să rămână în cabinet în timpul consultului. Însă, individul a vorbit continuu, pe tot parcursul consultului, mai mult sau mai puțin agresiv, motiv pentru care tatăl meu i-a cerut să iasă din cabinet, ca să-și poată finaliza consultul în liniște. Individul a refuzat, iar atunci tatăl meu i-a spus că nu-i mai rămâne decât să cheme poliția, pentru a-l convinge să părăsească cabinetul. Nu s-a făcut înțeles, și atunci tatăl meu a ieșit din cabinet și i-a solicitat recepționerei să cheme poliția. Ce s-a întâmplat mai departe, se vede în imagini…”, a scris pe Facebook fiul victimei.

Medicul a depus plângere, iar Poliția Galați a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Articolul precedentCarte de identitate bulgărească falsă, descoperită la frontieră
Articolul următorS-a urcat la volan băut și a provocat un accident cu două victime