Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 13:00, pe stadionul Municipal din Galați, s-a jucat meciul retur al finalei pentru locurile 3-4 ale Diviziei Naționale de Seniori la rugby, ediția 2019-2020, între CSM Galați și RC Bârlad.

Echipa de rugby de la CSM Galați s-a impus în manșa retur a finalei pentru medaliile de bronz din Divizia Națională de Seniori cu scorul 22-19 în fața celor de la RC Bârlad. Victoria gălățenilor nu a fost insuficientă pentru a câștiga medaliile de bronz, pentru că gălățenii avea nevoie de o victorie la cel puțin 20 de puncte diferență.

După înfrângerea din tur, 10-30, gălățenii au început meciul în forță, iar după primele 40 de minute medaliile de bronz erau asigurate, cei de la CSM Galați conduceau cu 22-0. În prima repriză gălățenii au marcat trei eseuri, prin Darius Giușcă, George Bulearcă și Alexandru Ungureanu. Ultimele două eseuri au fost completate și de transformările lui Alexandru Bisceanu. La aceste reușite s-au mai adăugat și punctele de la o lovitură de pedeapsă transformată, tot de Bistriceanu.

Prima parte a jocului s-a încheiat cu o lovitură de pedeapsă transformată de formația din Bârlad la chiar ultima fază a reprizei, care s-a încheiat cu scorul de 22-3.

În partea secundă gălățenii nu au putut să țină de rezultat și bârlădenii au redus din diferență după ce au transformat două lovituri de pedeapsă. Pe lângă loviturile de pedeapsă gălățenii au fost sancționați cu un cartonaș galben, (eliminare de zece minute), și eseu de penalizare, astfel că rezultatul final a fost 22-19, iar gălățenii au terminat sezonul 2019-2020 pe locul 4. 

 

Sursa: Realitatea de Galati