CSM Galați a avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga meciul restant cu CSM Miercurea Ciuc, din ultima etapă a turului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Al doilea joc al turneului restant de la Focșani a fost câștigat de CSM Galați, scor 86-79, în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 72-72 (11-23, 20-10, 13-19, 28-20).

În primul sfert, ”ciucanii” au condus cu 7-0 și au încheiat primele 10 minute cu 12 puncte avans. La jumătatea sfertului 2 gălățenii s-au apropiat la un punct, 24-25, după care cei de la Ciuc s-au distanțat la 7 puncte. La pauza mare cei de la Miercurea Ciuc conduceau cu 33-31, după ce gălățenii egalaseră la 31.

Sfertul 3 a fost al celor de la Ciuc, care au fost tot timpul la conducere. La intrarea în sfertul 4 gălățenii aveau de recuperat un handicap de 8 puncte, scorul fiind 44-52 pentru cei de la Miercurea Ciuc. Elevii lui Florin Nini au revenit puternic în sfertul al patrulea și au preluat conducerea în minutul 36, 60-58, după un coș de 3 puncte marcat de Bruncevic. CSM Galați a avut chiar și șapte puncte avans în sfertul patru, scor 68-61, dar ciucanii au obținut egalarea pe final, prin transformarea a trei aruncări libere. Gălățenii au avut posibilitatea unei victorii in timp obișnuit, dar Konjevic a ratat ultima aruncare a sfertului patru. Croatul Konjevic s-a revanșat în repriza de prelungiri în care a marcat opt din cele 14 puncte ale gălățenilor. 

Chiar dacă a revenit după o accidentare Davor Konjevic a fost cel mai bun de la CSM Galați. Croatul a jucat 31.05 minute și a marcat 23 de puncte. Din echipa lui Florin Nini s-a mai remarcat Tarik Bruncevic ,20 de puncte și 8 recuperări, dar şi James Eads 14 puncte şi 10 recuperări. Celelalte puncte au fost realizate de: Hamilton -6, Vlad -7, Brown -4, Sturanovic -12. 

De la Miercurea Ciuc, cele mai multe puncte au fost realizate de Bowman jr -24, Alston -14, Shepherd -13,  Corpodean -10. 

CSM Galați a terminat turul din LNBM cu 4/9 la general, două victorii mai puțin decât ultima echipă clasată pe loc de play-off. Miercurea Ciuc rămâne pe penultimul loc, cu doar două victorii din 13 meciuri. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentRomânia în realitate – Invitat: Ionuț Purica
Articolul următorREVOLTĂ la locul accidentului unde au murit cele două fete – Declarații SFÂȘIETOARE