În ultimii 15 ani a apărut o nouă piață financiară. Criptomonedele sunt variantele virtuale ale banilor, având propria lor valoare.

Bazele acestei industrii au fost puse în 1983 cu ecash, de către David Chaum, care mai târziu a creat Digicash, o variantă ancestrală a criptomonedelor actuale. Cea mai populara criptomonedă este Bitcoin, inventată în 2009 de Satoshi Nakamoto, un pseudonim folosit de persoana sau persoanele care au realizat moneda. Fluctuațiile monedei au făcut-o celebră, mai ales în februarie 2017 când o unitate ajunsese $19.891. Mulți oameni și-au recuperat investița, făcând profituri nesperate.

Facebook dorește să creeze propria sa monedă, Libra. Aceasta a creat neliniște printre autorități. Moneda virtuală nu va fi lansată „până nu vor fi abordate în totalitate” preocupările în materie de reglementare, a declarat luni David Marcus, directorul Facebook responsabil de tehnologia criptografică blockchain. Preşedintele Băncii centrale a SUA (Fed) Jerome Powell a apreciat miercuri că proiectul de criptomonedă al reţelei sociale Facebook ridică „multe îngrijorări serioase cu privire la viaţa privată, spălarea banilor, protecţia consumatorilor şi securitatea financiară”.

În 2018, aplicaţiile care rulează în browser-ul unui utilizator şi urmăresc să obţină criptomonede – aşa-numitul minerit web – au consumat până la 18,8 gigawaţi de energie electrică, potrivit unei cercetări Kaspersky, de unde rezultă aproape 800 de tone de emisii de CO2. Valorile sunt comparabile cu rata de consum energetic a Poloniei. Mineritul web sau cryptojacking-ul de browser este o ameninţare căreia este posibil ca mulţi utilizatori să îi fie victimă cu regularitate, fără să ştie, titreaza Realitateafinanciara.net

Investitorii sunt de părere că înainte de a investi într-o astfel de afacere este bine să cunoaștem câteva detalii. Cei interesați sunt sfătuiți să se informeze asupra proiectului și a ceea ce dorește să realizeze, câte obiective a reușit să atingă, cine sunt cei care au lucrat la proiect și cum au gestionat fondurile, de la ICO (oferta initială de emisiuni) și până în prezent.

Articolul precedentPoliţist lovit în trafic de un şofer, în urma unei altercaţii
Articolul următorUn alt focar de pestă porcină pe teritoriul județului Galați