UPDATE:   Minorul care l-a ucis, cu sânge rece, pe Cosmin Vieru, tânărul de 19 ani, din localitatea Chiraftei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta au decis judecătorii, care au admis propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Decizia a fost luată abia după ce a fost efectuată şi o expertiză psihiatrică pentru minorul de 15 ani, expertiză care a atestat faptul că adolescentul a avut discernământ atunci când i-a aplicat patru lovituri de cuţit tânărului de 19 ani.

Hotărârea luată la Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi contestată de apărătorul adolescentului.

Dacă decizia privind arestarea preventivă pentru 30 de zile va fi contestată, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va lua o hotărâre finală.

UPDATE: Tânărul de 19 ani care a murit după ce a fost înjunghiat de un adolescent de doar 15 ani, se numeşte Cosmin Vieru. Cei doi erau la o petrecere a burlacilor, iar după miezul nopții, adolescentul de 15 ani, Costel, cunoscut ca fiind consumator de etnobotanice şi care nu mergea la şcoală, l-a înjunghiat mortal.

”Este audiat de către procurorul criminalist un suspect, minor, în vârstă de 15 ani, care este cercetat sub acuzația comiterii unei infracțiuni de omor. Inculpatul și victima erau la o petrecere și se pare, pe fondul unui conflict anterior și al consumului de băuturi alcoolice, a avut loc o agresiune între cei doi. Inculpatul venise înarmat cu un cuțit, luat de acasă, pe care l-a folosit în agresiune. Victimei i-au fost aplicate patru lovituri de cuțit, ceea ce a determinat moartea acesteia”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

În timp ce Costel era la audieri, la Chiraftei, familia lui Cosmin Vieru este șocată. Erau pregătiți de o logodnă, iar acum trebuie să facă o înmormântare. Fratele mai mare a lui Cosmin urma să se căsătorească chiar astăzi.

”Noi aveam petrecere pentru băiatul cel mare, urma să își scoată actele la primărie. S-au dus la Măstăcani și după aia pe mireasă o să o ducă la părinții ei, este însărcinată fata, cum să o aducă să îl vadă pe cumnatul său mort? Nu știu ce s-a întâmplat acolo, au fost la petrecere, și nepotul meu a fost înjunghiat. Era un băiat tare bun”, ne-a spus Ana Vieru, bunica tânărului decedat.

Ce s-a întâmplat exact la petrecerea soldată tragic vor stabili procurorii, care continuă cercetările în acest caz. De asemenea, anchetatorii vor emite o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele adolescentului, care va fi prezentat și în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Crimă la o petrecere de adolescenți, noaptea trecută, la Chiraftei, în județul Galați. În urma unui conflict spontan, cel mai probabil pe bază de consum de alcool, un tânăr de 15 ani l-a înjunghiat mortal pe un alt tânăr de 19 ani.

Ambulanţa nu l-a mai putut ajuta pe cel înjunghiat

Salvatorii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru victimă. „Am fost solicitați la ora 1.40, în localitatea Chiraftei, unde avusese loc o agresiune. Echipajul nostru a ajuns în circa 10 minute la fața locului. A găsit un tânăr de 19 ani căzut la pământ, cu multiple plăgi înjunghiate în zona gâtului, umărului și a toracelui. Din păcate, pacientul era deja decedat. Rănile erau foarte adânci și cel mai probabil i-au provocat o hemoragie internă masivă. Cauza morții va fi stabilită după autopsie”, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, dr. Mihai Polinschi.

Mama principalului suspect este, se pare, plecată la muncă în Spania

Potrivit unor surse, petrecerea la care s-a comis crima era dată de fratele victimei, care astăzi ar fi trebuit să se căsătorească. Se pare că, în condiţiile în care se consumase foarte mult alcool, între autor și victimă a izbucnit un conflict. Tânărul de 15 ani a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe cel cu care avea altercația. Principalul suspect ar fi venit la Chiraftei, în urmă cu câteva luni, să locuiască la bunica maternă. Locuia în București cu mama sa, dar aceasta a plecat la muncă în Spania.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor detaliilor

Principalul suspect, cât și ceilalți participanți la petrecere, au fost aduşi la audieri, pentru a se afla toate detaliile acestui caz. Având în vedere că tânărul are doar 15 ani, în caz este obligatorie o expertiză medico-legală psihiatrică, pentru a se stabili dacă tânărul avea discernământ atunci când a comis fapta. Procurorul așteaptă și rezultatul necropsiei care va stabili cauza morții victimei.  Încadrarea juridică a faptei se va face pe baza probelor, expertizelor și audierilor.

 

Articolul precedentPoliţist amendat după ce n-a acordat prioritate şi a produs un accident
Articolul următorAproape 15.000 de gălăţeni şi-au pierdut cardul de sănătate