Lucrările de creştere a performanţei energetice şi reabilitare termică a Creșei nr. 36, prima care a beneficiat de investiții ample cu fonduri europene, s-au încheiat, conform primarului Ionuţ Pucheanu.

La Creșa nr. 36 de pe strada Regiment 11 Siret s-au realizat lucrări de termoizolare, finisajul exterior fiind realizat din HPL (material obținut din așchii lemnoase în proporție de 70 la sută și rășini termorezistente în proporție de 30 la sută) în diferite culori. La partea vitrată, tâmplăria din PVC a fost înlocuită cu tâmplărie de lemn stratificat cu geam termoizolant. De asemenea, s-au realizat înlocuirea tâmplăriei interioare și finisarea pardoselii și s-au făcut lucrări la instalațiile termice și climatizare. Prepararea apei calde menajere se realizează cu un boiler și cu panouri solare amplasate pe acoperișul terasei necirculabile, iar emisiile de CO2 scad cu peste 60%.. Corpurile de iluminat existente au fost înlocuite cu corpuri de iluminat de tip LED, au fost instalate corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență și s-au amplasat două turbine eoliene verticale. S-au realizat și lucrări de rezistență, zugrăveli, tencuieli și alte finisaje. A fost montat un sistem de supraveghere antiefracție și control acces, în vederea asigurării pazei și protecției imobilului.

Graţie lucrărilor executate, se vor reduce costurile cu încălzirea clădirii pe perioada de iarnă, costurile climatizării în perioada caniculară, dar şi consumurile de energie termică, electrică și emisiile de gaz cu efect de seră.

Este un proiect cu fonduri europene este de 2.951.400,65 lei, din care 543.888,55 lei sunt asigurați de la bugetul local.

Creşa are aprobate un număr maxim de 77 de locuri, dar având în vedere măsurile specifice din pandemie va funcționa deocamdată cu un număr de 42 de locuri până la noi dispoziții legale.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentIa pastila SRS. Avocatul Poporului trece la UDMR. Asta e aur pentru AUR
Articolul următorSancțiuni contravenționale, în valoare de 21.150 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020