În perioada 16 – 22 decembrie 2022, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat peste 650 de persoane, 48 de autovehicule și 41 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 471 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 103 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 219 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.    

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 23 de documente, au fost găsite 44 de autovehicule și 1 plăcuță de înmatriculare ce era căutată de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscată sau folosită ca probă în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 195 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 31 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 18 documente și 4 autovehicule, căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Articolul precedentPoliția Română a luat în supraveghere peste 400 de persoane în perioada 17-23 decembrie
Articolul următorVeste bună pentru șoferii din România. ASF va putea urmări în timp real daunele RCA