În urma cifrelor record înregistrate de dtatisticile privind rata infecțiilor cu coronavirus, polițiștii gălățeni vor ieși în controale în tot județul.

România a înregistrat în ultimele două zile peste două mii de cazuri, iar la nivelul orașului Galați rata de infectare a depășit unu la mie. IPJ Galați va colaboraîn cadrul acestei acțiuni cu Poliția Locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean.

„Activitățile vor avea loc, cu precădere, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și localuri publice, precum și în mijloacele de transport în comun, polițiștii urmând să verifice respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică, prevăzute de legislația în vigoare”, scrie în comunicatul IPJ Galați.

„Pe această cale, reamintim cetățenilor prevederile legislative referitoare la organizarea evenimentelor publice și private, respectiv interzicerea participării la acestea a unui număr mai mare de 50 de persoane pentru evenimentele private în spații închise și 100 de persoane în spații deschise, respectiv 200 de persoane pentru evenimente publice în spații închise și 500 de persoane în spații deschise”, mai este precizat.

 

 

Sursa: Realitatea de Galati