Contrabandist ucrainean condamnat, prins la intrarea în România

Un contrabandist ucrainean condamnat a fost prins la intrarea în România, de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier.

Bărbatul, care avea dublă cetăţenie, ucraineană şi română, a fost depistat ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România. La controlul de frontieră, poliţiştii au constatat că pe numele bărbatului, în vârstă de 56 de ani, era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare.

Emis de autorităţile române, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracțional organizat, mandatul prevedea o pedeapsă cu închisoarea de patru ani. Astfel, bărbatul a fost predat Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Reţeaua „Pitonul” a produs un prejudiciu de 1,5 milioane de lei

Ucraineanul a fost condamnat pentru săvârşirii infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional şi contrabandă în formă continuată. Ancheta în acest caz, începută în 2009, a stabilit, doi ani mai târziu, că din grupare făceau parte 15 persoane. Acestea, cu vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, se ocupau de contrabandă cu ţigări. Mai exact, membrii reţelei „Pitonul” procurau ţigări din Republica Moldova, le ascundeau în locuri special amenajate în autoturisme şi le transportau pe teritoriul României, unde le comercializau. Bugetul de stat a fost prejudiciat astfel cu aproximativ 1,5 milioane de lei.

Ucraineanul era şeful reţelei şi singurul membru care nu-şi ispăşise pedeapsa. El a spus că a vrut să intre în România deoarece credea că executarea pedepsei se prescrisese.