Consolidare şi reabilitare energetică la Spitalul Judeţean Galaţi

Valoarea proiectului este de aproape 15 milioane de euro

Spitalul Clinic Județean „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi va fi consolidat și, ulterior, reabilitat termic, cu bani europeni și guvernamentali. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat, luni, alături de directorul ADR Sud-Est, Luminţa Mihailov, contractul de finanţare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Galaţi”.

„Este un proiect care face parte din strategia de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii medicale din judeţul Galaţi. Acest contract, cu o valoare de peste 15 milioane de euro, va asigura condiţii mult mai bune de spitalizare la cea mai mare unitate medicală din judeţ. Proiectul presupune lucrări ample de consolidare, înlocuirea tuturor instalaţiilor, schimbarea lifturilor şi a tâmplăriei, precum şi dotarea tuturor saloanelor cu sisteme de climatizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Într-o primă fază se vor face injecţii de consolidare în structura de rezistenţă a clădirii şi se va continua cu aplicarea unui brâu de consolidare. Constructorul a început deja organizarea de şantier şi preconizează ca la sfârşitul lunii iunie să înceapă efectiv lucrările.

În faza a doua, care vizează reabilitarea energetică, lucrările vor începe din subsolul spitalului, unde se vor înlocui toate conductele de fluide menajare şi de fluide medicale, apoi se vor schimba tâmplăria, climatizarea şi lifturile. Conform  preşedintelui CJ, climatizarea pentru sălile de operaţie va fi una la cele mai înalte standarde, cu aparate care vor steriliza şi purifica aerul. În exterior, clădirea va fi acoperită cu plăci de compozit, tehnologie de ultimă oră în ceea ce priveşte eficienţa energetică.

Valoarea proiectului este de 69.266.507 lei, din care 41.443.352 de lei reprezintă componenta eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar 27.783.155 de lei reprezintă componenta neeligibilă, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.385.330 de lei.

În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean Galaţi se derulează şi alte proiecte, dintre care cele mai importante sunt: construcţia unei parcări supraetajate (în valoare de 7.116.427 lei, fără TVA), extinderea şi reamenajarea secţiei de Radioterapie (5.040.365 de lei) şi construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean (2.499.000 de lei).

Articolul precedentGălăţenii nu s-au înghesuit să sterilizeze maidanezii de la blocuri
Articolul următorCăpitanul naţionalei de volei a Croaţiei va juca la Arcada Galaţi