În Biroul Politic Naţional al PNL de miercuri după-amiază vor fi propuse mai multe variate şi apoi validate prin vot şi anume cea ca Ludovic Orban să fie premier, iar Florin Cîţu să preia şefia Senatului şi a doua ca Florin Cîţu să fie prim-ministru, iar Ludovic Orban să aibă şefia Camerei Deputaţilor, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Cu toate acestea, Florin Cîţu nu ar fi prea mulţumit de varianta de a prelua şefia Senatului şi oscilează să aibă în continuare portofoliul Finanţe în noul Executiv, au adăugat sursele citate. 

Vor fi discutate în BPN aceste variante şi după validarea prin vot vor fi incluse în mandatul de negociere al PNL cu USR-PLUS şi UDMR, au mai spus sursele menţionate. 

Alianţa USR-PLUS deja a exprimat miercuri, printr-un comunicat de presă, că un eventual guvern condus de Ludovic Orban, „având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR-PLUS”, nu răspunde aşptărilor electoratului care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu un mandat reformist.

Totodată, Dan Barna îşi doreşte şefia Camerei Deputaţilor, iar demult forurile statutare ale USR şi PLUS validaseră ca Dacian Cioloş să fie propunerea de premier, opţiune pe care Alianţa a prezentat-o şi în consultările de luni de la Cotroceni. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că aşteaptă ca partidele să ajungă la un acord în vederea realizării unei majorităţi parlamentare şi la desemnarea unui premier.  „Să formeze o majoritate şi şi să îmi propună un nume. Că este Orban – îl accept, că este Cîţu – îl accept”, a afirmat şeful statului.

Iohannis a afirmat, întrebat despre anunţul făcut de Dan Barna care a propus liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR, să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor, că nu comentează acest aspect, însă negocierile trebuie să aibă loc intern, între cele trei partide, nu „via media”. Şeful statului a adăugat că nu câştigăm nimic dacă scădem încrederea în politicieni, poate doar ridicarea unor partide cu abordări extremiste şi antisistem, lucru care nu rezolvă deloc problemele.

Acesta a mai spus că este evident că la negocierile PNL – USR PLUS – UDMR trebuie discutat şi despre funcţii, argumenând că sunt discutate şi principii, dar cineva trebuie să le pună în practică.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor
Articolul următorCSM Arcada Galați a obținut calificarea faza sferturilor de finală din Cupa CEV