Duminică și luni, polițiștii gălățenii au întâlnit în trafic doi conducători auto care au ieșit pozitivi la testarea cu aparatul DrugTest, iar un altul a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 12.20, poițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, un autoturism condus de un bărbat, de 24 de ani, din comuna Matca.

Deoarece, la controlul documentelor, bărbatul a devenit agitat și incoerent în exprimare, polițiștii l-au testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis și metamfetamină. Acesta a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, iar polițiștii îl cercetează acum pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni, este cercetat și un bărbat, de 27 de ani, depistat, în aceeași zi, în timp ce conducea autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci.

Fiind testat pentru consum de substanțe psihoactive, bărbatul a ieșit pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secției 2 poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Regiment 11 Siret, un autoturism la volanul căruia au identificat o femeie, de 32 de ani, din municipiul Galați.

Întrucât, la testarea alcoolscop, femeia a prezentat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au condus-o la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei, și au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea de Galati