Un număr de 102 de concurenţi, nevăzători şi însoţitorii lor, din 24 de judeţe, au participat joi, 28 iulie, la Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere, organizat de Consiliul Judeţean Galaţi.

„Cu mare bucurie am dat, la balta Zătun, startul unei noi ediţii a singurei competiţii naţionale din ţară de pescuit sportiv destinată persoanelor cu deficienţe de vedere. Continuăm astfel şi anul acesta un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie şi care înseamnă foarte mult pentru toţi cei care participă la această competiţie pescărească. A fost o reală plăcere să mă reîntâlnesc cu cei care au participat şi în anii trecuţi la acest eveniment, iar celor sosiţi pentru prima oară la Galaţi le-am urat din suflet Bun Venit. Cu toţii sunt oameni extraordinari, care ne inspiră şi ne dau curaj. Dincolo de întrecerea pescărească, acest frumos şi unic eveniment înseamnă relaxare în aer liber, socializare şi sper eu multă voie bună. Am făcut tot ce era necesar pentru ca nevăzătorii şi însoţitorii lor să se simtă foarte bine şi să se bucure din plin de această zi minunată şi am asigurat cazarea, masa, transportul la baza de agrement şi bineînţeles premiile concursului”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, se vor acorda premii pentru locurile I, II şi III, cel mai tânăr pescar şi cea mai mare captură.

Anul acesta în competiţie s-au înscris 102 persoane din Galaţi, Argeş, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

”A fost o zi minunată, în care toți cei prezenți astăzi la balta Zătun s-au simțit foarte bine, s-au bucurat de natură și au socializat cu prietenii lor din alte județe, care au venit la Galați pentru a participa la acest frumos concurs. S-a prins și pește, astfel că după un binemeritat prânz pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de pește, au fost premiați și cei mai buni pescari, inclusiv cel mai tânăr participant și cea mai mare captură. Anul acesta, locul I a fost câștigat de un tânăr pescar din Galați, în vârstă de doar 8 ani. La final, cu toții au fost învingători. În mod cert vom continua și în anii următori să fim alături de ei și să organizăm aceasta frumoasă competiție pescărească.” a spus președintele CJ Galați la finalul competiției. 
Imagine

Sursa: Realitatea de Galati