Balta Zătun a fost gazda unui concurs naţional de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, la care au participat peste 70 de nevăzători şi însoţitori ai acestora.

Concursul, la care au fost reprezentate 17 din cele 34 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore. „Nu văd, dar simt… prin pipăit bag momeala în cârlig și tot așa, la mână, simt când undița se mișcă, semn că am prins ceva”, a explicat unul din concurenți.

Au fost premiaţi primii trei clasaţi, în funcţie de cantitatea de peşte prins, şi s-au oferit două premii speciale, pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit adaptate pentru nevăzători, o tabletă cu programe special concepute pentru persoanele cu deficienţe de vedere, un tensiometru şi un cântar, ambele adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători.

Concursul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi şi Asociaţia Nevăzătorilor din România – filiala Galaţi. „Mă bucur că Galaţiul a putut oferi persoanelor cu deficienţe de vedere o zi de socializare şi de relaxare în aer liber. Admir puterea lor de luptă şi cred că în fiecare zi ne oferă o lecţie de viaţă. Este un proiect de suflet, la care ţin foarte mult, pe care îl vom organiza în fiecare vară. Aceşti oameni merită toată aprecierea şi respectul nostru”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte. În acelaşi timp, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România a primit din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille. Bugetul evenimentului, asigurat de Consiliul Judeţean Galaţi, s-a ridicat la 29.500 de lei.

Articolul precedentPană de curent în mai multe cartiere din zona centrală a Galaţiului
Articolul următorO tânără din Galaţi a pornit într-o aventură ciclo-montană