Foto Sonia Baciu

Concurs naţional de dans sportiv, în weekend la Galaţi. Clubul gălățean de dans sportiv Beija Flor şi Federația Română de Dans Sportiv, organizează, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, sâmbătă și duminică, cea de-a 13-a ediție a competiţiei naţionale ”Cupa Beija Flor”. Tot acum are loc și a doua ediție a ”Danube Dance Fest”, dedicată grupurilor.

Sâmbătă, de la ora 9,00, va începe concursul rezervat sportivilor legitimați, iar de la ora 19,00 va avea loc ”Gala Finaliștilor”. Atunci vor evolua cele mai bune perechi din competiție.

”Sperăm să fie un spectacol de excepție, așa încât oamenii să se gândească cu drag la el, de fiecare dată. Avem pregătit un decor nou, inedit. În ceea ce ne privește pe noi, ne dorim finale și vrem cât mai mulți sportivi pe podium”, a declarat Iulian Tenie, președintele clubului Beija Flor și directorul de concurs.

Pentru prima zi a evenimentului sportiv sunt așteptate zeci de perechi, printre acestea aflându-se și dansatori de la șase cluburi din Republica Moldova.

„Danube Dance Fest”, o platformă pentru cei mai mici dansatori

Duminică, de la ora 8,00, se va desfășura concursul debutanților – ”Danube Dance Fest”.  Vor participa sportivi de la cluburile gălățene Beija Flor, Fantezia, filialele gălățene ale cluburilor Phoenix și Generația 9 (ambele din București), Hobby Dance, CSM Galați.

La competiția formațiilor sunt așteptați peste 1.300 de copii de la 40 de cluburi din țară și trei din R. Moldova, care vor pune în scenă 235 de momente artistice.

”Avem o concurență acerbă, în ziua dedicată formațiilor, la secţiunile balet, dans clasic, liric, gimnastică ritmică, urban sau latino”, a spus Cristina Tănăsache, directorul de concurs la „Danube Dance Fest”.

Prețul biletelor de intrare este de 25 de lei pentru astăzi și 20 de lei pentru duminică.

Articolul precedentZvonuri confirmate: zgomotul care se aude noaptea în Galați vine din Combinat
Articolul următorElevi francezi, în vizită la colegii din Liceul de Artă „D. Cuclin”