Concurs de pescuit pentru nevăzători, la baza de agrement Zătun

Concursul naţional de pescuit pentru nevăzători, organizat de Consiliul Judeţean Galaţi, la baza de agrement Zătun, a ajuns la a doua ediţie.

Întrecerea va debuta joi, 1 august, fiind organizată de Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor. Consiliul Judeţean Galaţi va asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor acestora, precum şi masa şi transportul.

Anul trecut, la concursul de la Zătun au participat peste 100 de nevăzători, competiţia fiind prima de acest fel organizată la nivel naţional. În România există 34 de filiale ale Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor, iar 17 dintre ele au participat la competiţia de la Galaţi.

Baza de Agrement Zătun, aflată la circa 15 km distanţă de municipiul Galaţi, are un luciu de apă de 28 de hectare, în care se află diverse specii de peşte, de la crap şi caras până la ştiucă. Lacul Zătun, aflat în dreptul Milei fluviale 76 (zona Cotul Pisicii), face parte din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior. Lacul Zătun a fost decolmatat cu bani europeni, iar digul a fost amenajat pe o lungime de 1,4 km, cu 25 pontoane şi 6 refugii pentru pescuit. Baza a fost dotată cu 17 căsuţe a câte 2 locuri, 36 de şezlonguri cu umbreluţe şi mese, zonă cu 10 grătare, duşuri şi toalete.

Articolul precedentA fost război în toată regula pe strada Războieni
Articolul următorPrins în timp ce se antrena cu pistolul pentru care nu avea autorizaţie