Specialiştii de la Bucureşti lucrează în aceste zile la montarea şi calibrarea Computerului Tomograf destinat exclusiv pacienților care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Județean de Urgență Galați. Lucrările la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” au intrat în ultima etapă de implementare, urmând a fi finalizate până în luna iunie.

Astfel, pacientul va fi consultat şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului, ceea ce înseamnă implicit şi scăderea timpului de aşteptare a celorlalţi pacienţi. Computerul tomograf montat la UPU este dotat cu diverse softuri pentru evidenţierea nodulilor pulmonari, a vaselor de sânge sau pentru optimizarea dozelor de iradiere.

După ce va fi calibrat, va demara perioada de testare a noului echipament, după care vor începe procedurile de obţinere a autorizaţiei de la Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

CT-ul face parte dintr-o amplă listă de echipamente medicale care au fost deja achiziţionate pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în cadrul proiectului de modernizare a acesteia” spune președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Computerul tomograf, în valoare de peste 2 milioane de lei, este dotat cu diverse softuri pentru evidenţierea nodulilor pulmonari, a vaselor de sânge sau pentru optimizarea dozelor de iradiere. 

Sursa: Realitatea de Galati