Compania Damen susţine investigaţia autorităţilor privind corvetele

Compania Damen susţine investigaţia autorităţilor privind corvetele pentru Forţele Navale Române, în urma deciziei de suspendare a achiziţiei.

Grupul olandez a precizat că nu a primit informaţii oficiale de la autorităţile române privind suspendarea licitaţiei de corvete multifuncţionale. „Până la acest moment, nu au fost primite informaţii oficiale privind suspendarea licitaţiei. Aşteptăm comunicarea din partea autorităţilor române privind licitaţia şi suspendarea. Suntem disponibili pentru clarificări suplimentare. Damen va coopera pe deplin cu autorităţile române în această chestiune, dacă ni se va cere”, precizează un comunicat al Damen.

În context, Damen subliniază că „susţinem autorităţile române în desfăşurarea investigaţiei privind informaţiile prezentate în mod repetat de o parte a presei româneşti şi care ar putea fi considerate confidenţiale. Înţelegem necesitatea unor proceduri de verificare şi sprijinim în totalitate autorităţile române, reafirmând că oferta Damen respectă cu stricteţe procedurile de licitaţie şi normele în vigoare”, se mai spune în comunicatul grupului olandez.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că secretarul de stat pentru Armament, Andrei Ignat, i-a adus la cunoştinţă ministrului Apărării, Gabriel Leş, că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete, procedura fiind astfel suspendată. „Secretarul de stat a sesizat Parchetul Militar, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate”, se precizează în comunicatul MApN. Conform ministerului, procedura de achiziţionare a corvetelor a fost suspendată, până la clarificarea tuturor aspectelor semnalate.

Articolul precedentEchipa de handbal feminin CSM Galați a ajuns pe loc retrogradabil
Articolul următorBustul lui Eminescu, sculptat în zăpadă de un gălățean iubitor de frumos