Fostul prim-ministru al româniei, actual europarlamentar, Mihai Tudose s-a înscris din nou in Organizatia Județeana Brăila a PSD. Acesta a semnat adeziunea pe 7 ianuarie, potrivit documentului postat pe Facebook de primarul Marian Dragomir.

Cel care l-a recomandat pe Tudose pentru a fi reprimit in randul social-democratilor este primarul Marian Dragomir, potrivit documentului publicat pe o retea de socializare chiar de catre edil.

Nu am emoţii în ceea ce priveşte primirea domnului Tudose în PSD, eu consider că e un câştig ca dumnealui să vină să facem echipa împreună„, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir, care a semnat recomandarea necesară pentru reprimirea în partid a fostului premier. Dragomir a adaugat că alături de Tudose vor mai reveni în PSD şi alte persoane.

Pe 2 decembrie 2019, fostul premier Mihai Tudose a demisionat din Pro România, el postând pe Facebook cererea de demisie depusă la filiala Brăila a partidului. La alegerile europarlamentare din 26 mai a fost ales europarlamentar pe listele Pro românia, după retragerea lui Vuctor Ponta.

Tudose revine în PSD, după ce în urmă cu câteva zile și deputatul Emilia Meiroșu s-a reînscris în partidul pe listele căruia a intrat în parlament după ce a demisionat din Pro România.

Revenirea în PSD a lui Tudose va duce în mod cert la revigorarea organizației de la Brăila, care va avea un cuvânt greu de spus la viitoarele alegeri locale și parlamentare.