Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, pe locul al doilea la Concursul Naţional „ecOprovocarea”

Elevii de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” s-au clasat pe locul al doilea la categoria „Târguri tematice”, în cadrul Concursului Naţional „ecOprovocarea”.
În competiţie s-au înscris alte 103 şcoli, din 37 de judeţe. 12.000 de elevi şi profesori din toată ţara au luptat împreună pentru mediu în anul şcolar 2017-2018.
Alte două echipe din cadrul aceluiaşi liceu s-au clasat pe locul al treilea la secţiunile „Reciclare” şi „Amenajare spaţii verzi”.  Coordonatoarele celor trei proiecte sunt profesoarele Maricica Neghină, Oana Varlan şi Anişoara Tudorancea.

Drept răsplată, o tabără de vară 
Activităţile realizate de elevii de la „Aurel Vlaicu”, spune coordonatoarea grupului care a ocupat locul al doilea, Maricica Neghină, au fost intense. „Am organizat şi câte trei târguri pe lună, în care am valorificat produsele care ar fi devenit deşeuri. Am făcut schimb de cărţi, am făcut târg de decoraţiuni realizate din sticle şi alte materiale reciclabile şi am implicat şi alţi voluntari pe lângă echipa noastră”, a precizat dumneaei. Drept răsplată, unul dintre cei mai activi elevi şi un profesor vor pleca într-o tabără de vară.

Printre participanţi s-a aflat şi Colegiul Național ,,M. Kogălniceanu”din Galați , care a primit 3.000 puncte la categoria „Plantare arbori”, clasându-se pe locul 8.
În cei opt ani de când există proiectul, liceenii şi profesorii coordonatori de echipe din ţară  înscrişi în program au efectuat 97.000 de ore de voluntariat.  Ei au organizat 3.500 de evenimente de educaţie ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deşeuri, au strâns alţi 4.700 de saci de deşeuri din natură, au amenajat spaţii verzi şi au plantat 117.000 de puieţi.
Articolul precedentAjutoare pentru sinistraţi din partea gălăţenilor
Articolul următorEchipa de futsal United Galaţi are antrenor nou