Acasă Actual Clanul Stănescu din Lieşti loveşte în zona Capitalei

Clanul Stănescu din Lieşti loveşte în zona Capitalei

Trei gălăţeni au pus la cale o escrocherie în urma căreia au reuşit să obţină peste 300.000 de lei

Doi bărbaţi şi o femeie din comuna gălăţeană Lieşti au fost ridicaţi de poliţişti, după ce oamenii legii au descoperit că erau protagoniştii unei escrocherii în urma căreia au reuşit să obţină peste 300.000 de lei.

Cei trei acţionau în zona Capitalei şi pretindeau că sunt constructori de hale metalice. Îşi alegeau victimele în urma unor anunţuri pe internet, în care promiteau preţuri mult mai scăzute decât cele practicate pe piaţă.

După ce băteau palma cu clientul, cei trei gălăţeni solicitau un avans sau, în unele cazuri, chiar plata integrală, iar ulterior dispăreau şi nu mai puteau fi contactaţi. De fapt, „construcţiile nu erau realizate sau erau realizate în proporţie de 10 la sută şi nu respectau nicio normă legală în domeniu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

Prinşi la Popeşti-Leordeni

Anchetatorii l-au găsit pe liderul grupării în Popeşti-Leordeni, însoţit de muncitorii pe care îi folosea ca să dea impresia că este constructor în toată regula. Capul „afacerii”, în vârstă de 27 de ani, este membru al cunoscutei familii Stănescu din comuna gălăţeană Lieşti, renumită pentru numeroasele condamnări primite pentru înşelăciune sau evaziune fiscală.

„În urma cercetărilor, a reieşit că, în perioada martie 2017 – prezent, cele trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani ar fi săvârşit cinci infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Ele sunt bănuite că ar fi înfiinţat două societăţi comerciale şi prin intermediul unor site-uri ar fi lansat oferte de construcţii de hale metalice la preţuri atractive”, potrivit IPJ Ilfov.

În urma mai multor percheziţii imobiliare, poliţiştii au ridicat autoturisme, contracte, ştampile, carduri, bani, precum şi o dubă cu care erau transportaţi muncitorii. Anchetatorii cred că pagubele sunt mult mai mari, de sute de mii de euro, dar mulţi păgubiţi nu şi-au dat încă seama că au fost înşelaţi sau nu au vrut să depună plângeri. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Articolul precedentNoi lucrări de modernizare pe străzile din Valea Oraşului
Articolul următorTrei noi transferuri la echipa de volei masculin Arcada Galaţi