Președintele CJ Galați a anunțat că a depus spre finanţare un proiect de achiziționare a 40 de microbuze școlare electrice în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride şi GNC”, cu fonduri asigurate de Administraţia Fondului de Mediu. Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie suportate din bugetul CJ Galaţi.

”Vom achiziționa microbuze școlare electrice pentru 40 de localități din mediul rural, acolo unde peste 9000 de elevi au nevoie de transport. De asemenea, în condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din județ, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere.nMai mult, un transport ecologic înseamnă și un aer mai puțin poluat, precum și un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride și GNC”, iar pentru stațiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanțare. Valoarea totală a acestei investiții este de 50 de milioane de lei, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu” a spus Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Lista cu repartizarea celor 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la UAT-urile din judeţ, în limita bugetului prevăzut de acest program. În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean din luna august va fi supus aprobării acordul de participare la acest program, iar proiectul va fi depus imediat ce axele de finanţare vor fi deschise.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLansarea campaniei de prevenire a traficului de persoane ”Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate”
Articolul următorMarius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP către PSD: ”Faceți de râs biserica, dacă ați ajuns să politizați până și Biblia”