Cinci jucătoare din Galaţi au evoluat în primele meciuri ale echipei naţionale de futsal feminin, recent înfiinţată, în perspectiva preliminariilor Campionatului European din 2019.

Reprezentativa României a jucat primele două meciuri din istoria sa, la Chişinău, împotriva selecţionatei Republicii Moldova. Prima partidă, disputată miercuri, s-a încheiat la egalitate, scor 5-5, iar cea de-a doua, care a avut loc joi, a fost câştigată de românce, cu scorul de 3-2.

La debutul echipei reprezentative de fusal feminin, Galaţiul a avut nu mai puţin de şase reprezentanţi. Antrenorul David Asandei, fost tehnician al formaţiei masculine de futsal United Galaţi, este selecţionerul echipei naţionale. În acelaşi timp, în cele două partide cu Moldova au evoluat cinci jucătoare de la echipa de fotbal AFC Universitatea Galaţi, promovată anul acesta în prima ligă: Monica Benţoiu, Maria Stamate, Elena Răduc, Mirela Abălaşei şi Lidia Moacă.

Echipa de futsal feminin a României cuprinde doar trei fete care joacă futsal, la echipe din Italia şi Portugalia, Sabina Radu (Chiaravale Fiber Pasta, Italia), Roxana Ion (Italcave Real State, Italia) şi Antonia Covaci (Sporting Lisabona, Portugalia), lotul fiind completat cu jucătoare din campionatul intern de fotbal feminin.

Debutul României în competiţiile oficiale va fi la toamnă, când vor începe jocurile de calificare la turneul final al Euro 2019. În Grupa 1 principală, România va întâlni Spania, Italia și Polonia, în perioada 11-16 septembrie.

Articolul precedentBărbat înecat într-un lac din nordul judeţului Galaţi
Articolul următorDouă porţiuni de drumuri judeţene din Galaţi intră în reparaţie