Cinci garsoniere din Galaţi au fost afectate, sâmbătă după-amiază, după explozia unui aragaz improvizat, într-un bloc de pe strada Portului.

Explozia din blocul de garsoniere a avut drept cauză, potrivit pompierilor, o acumulare de gaze, determinată de o improvizaţie făcută la aragaz. Din fericire, deflagraţia nu a fost urmată şi de incendiu. În urma exploziei, au fost afectate geamurile și lemnăria ușilor de la cinci garsoniere. Suflul deflagrației a provocat pagube și pe casa scării, la parter și la etajul 1 al blocului.

La fața locului a fost dirijat un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați. De asemenea, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Galați i-a acordat primul ajutor proprietarei garsonierei în care a avut loc explozia.

„Proprietara, o femeie de 53 de ani, a suferit un atac de panică și arsuri superficiale la nivelul gambei. A primit primul ajutor de la echipajul ambulanței și apoi a fost transportată la spital”, a precizat locotenent-colonel Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Conform specialiştilor din cadrul ISU, structura de rezistență a blocului nu a fost afectată și nici nu a fost necesară evacuarea locatarilor imobilului.

Articolul precedentUn gălăţean a fost accidentat mortal de un cetăţean moldovean
Articolul următorOţelul a devenit liderul seriei, după 7-0 cu Sănătatea Darabani