Șapte cauze comunitare din Galați au mobilizat mai bine de 700 de alergători din peste 15 orașe, peste 510 donatori persoane fizice și 31 de donatori persoane și au strâns suma de 82.155 lei.

Pe 6 iunie 2021 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Semimaraton Galați powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Semimaraton Galați powered by Ramplast s-a desfășurat anul acesta cu un maxim de 500 de alergători la cursa fizică, cursa virtuală neavând impusă o limită, startul a fost dat diferențiat, cu plecare din 10 în 10 secunde, în grupuri de câte 10 alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare. La eveniment nu a fost permis accesul spectatorilor iar accesul alergătorilor s-a făcut prin zona de triaj epidemiologic.

Anul acesta vor fi finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali (sindrom down și autism), modernizarea unui teren pentru activități sportive, organizarea cursurilor de dezvoltarea personală în școli, organizarea unor tabere pentru copiii din medii defavorizate și achiziția de scaune rulante.

“Semimaraton Galați reprezintă pentru noi an de an oportunitatea revederii cu prieteni dragi, este un eveniment de suflet și un eveniment al incluziunii, pentru că noi ca și utilizatori de scaun rulant avem posibilitatea să luăm startul împreună cu ceilalți alergători. Alergarea în inima orașului în locuri pe unde puteam merge doar cu mașina reprezintă o mare bucurie! Ediția din acest an a reprezentat și o revenire la normalitate, una mai responsabilă, iar acest fapt ne face să apreciem și mai mult emoția transmisă de oamenii care vin alături de noi în #TeamMotivation!” a spus George Ivanof, alergător #TeamMotivation în scaun rulant.

”Ne-am bucurat să fim din nou aproape (fizic) de comunitate, de alergători și să continuăm tradiția acestui eveniment filantropic. Putem afirma cu tărie că am avut parte de alergători care s-au conformat în totalitate restricțiilor și regulilor de organizare, voluntari dedicați și bucuria de a face bine. Ne vedem în 2022, mai buni, mai implicați!” a declarat Simona Mușală, coordonator de comunicare al Fundației Comunitare Galați

Sursa: Realitatea de Galati