Certificate de competență profesională false descoperite la trecerea frontierei. Doi ucraineni au fost prinși cu documentele respective în PCTF Galați – rutier. 

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean S.M., în vârstă de 33 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Man și o remorcă marca Schwarzmuller, ambele înmatriculate în Ucraina.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, cetățeanul ucrainean L.D., în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes-Benz  și o remorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina

La controlul de frontieră, cei doi bărbați au prezentat pe lângă documentele de identitate şi câte un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor două certificate de competență profesională, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, cei doi cetățeni ucraineni au declarat că au urmat cursurile unei școli de profil din Odesa, în urma cărora au obținut respectivele certificate de competență profesională și nu cunoșteau faptul că acestea nu sunt autentice.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Articolul precedentDouă accidente cu victime, din cauza unor șoferi băuți
Articolul următorÎncă un drum județean va fi reabilitat cu bani europeni